Joksimović sa Fratinijem: Srbija vodi odgovornu i promišljenu evropsku politiku

|   Info
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem o nastavku procesa pristupanju Srbije Evropskoj uniji i odnosima sa tom organizacijom, reformama koje se sprovode tokom evropskih integracija, prilikama u regionu i ostalim važnim temama.

Izvor: Tanjug

Joksimović i Fratini saglasni su da je zalaganje Srbije za stabilnost regiona važno i za stabilnost EU. Takođe, konstatovali su da je ona ključni faktor kojim se obezbeđuju mir, saradnja i napredak i da bi stoga, vrednosti na kojima insistiramo, trebalo da afirmišu i ostali.

"Srbija je i do sada pokazala da zaslužuje da bude punopravan deo EU", ukazao je predsednik Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Franko Fratini i potvrdio da će na sve načine podržati naš proces evrointegracija.

Uveren je da je opredeljenost vlade da bude aktivan i pouzdan partner primećena u EU, pre svega kroz otvaranje poglavlja.

Fratini ocenjuje da su reforme u Srbiji dale konkretne rezultate i da koriste razvoju privrede, prevashodno kroz nova inostrana ulaganja.

Joksimović i Fratini su konstatovali da se aktuelna previranja u međunarodnim odnosima značajno reflektuju i ne evropsku politiku i uopšte politiku proširenja.

Joksimović je, u tom smislu, naglasila da je od velike važnosti da Srbija nastavi da svojom promišljenom i odgovornom evropskom politikom bude prisutna i pravovremeno informisana o promenama koje se dešavaju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar