U Svetosavski dom stiže koncertni klavir vrhunskih performansi

|   Život
Niš dobio priliku za nastup svetskih pijanista, u Svetosavski dom stiže koncertni klavir vrhunskih performansi.
Foto: Andrej Cincarević/NCPD "Branko"

 

Nakon više godina Niš dobija koncertni klavir u vlasništvu Eparhije niške, koji će biti promovisan na festivalu "Muzički edikt" koji se održava u junu mesecu ove godine, saopšteno je iz Niške crkvene pevačke družine ''Branko''.

Četiri profesora sa niškog Fakulteta umetnosti, prof. dr um. Stevan Spalević, prof, dr um. Andrija Mamutović, asistent dr um. Stefan Sretić i asistent Andrej Cincarević, zajedno sa klavir-štimerom gospodinom Kristijanom Bjelanovićem iz Beograda, boravili su proteklih dana u Berlinu u salonu "Bechstein", kako bi izabrali najbolji koncertni klavir na kome će moći da nastupaju svetski poznati pijanisti, ali i naši afirmisani umetnici, kao i mladi niški talenti.

"U salonu "Bechstein" su nam dali priliku da izaberemo jedan od četiri klavira iz koncertne serije, D-model 282. Na našu veliku radost, posle skoro pet sati neprekidnog sviranja jednoglasno smo doneli odluku i izabrali koncertni klavir koji će biti ponos svih nas umetnika a verujem i svih ljubitelja klasične muzike", izjavio je Andrej Cincarević.

Klavir stiže pred sam festival duhovne muzike "Muzički edikt", a Svetosavski dom postaje koncertna dvorana i mesto okupljanja umetnika iz celog sveta, poručuju iz NCPD "Branko".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar