"Zeri": Diplomatska sramota Kosova u SAD

|   Info
Kosovska delegacija, koja učestvuje u radu Generalne skupštine UN-a, napravila je ozbiljne diplomatske greške u Sjedinjenim Američkim Državama, piše "Zeri".
Foto: FoNet

 

Izvor: Beta


Kako prenosi portal Kossev, poznavaoci međunarodnih odnosa za taj list ocenjuju da je ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pokušao da obmane lokalnu javnost, objavivši na svom Fejsbuk profilu da je navodno razgovarao sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i premijerom Maroka Sadedinom Otmanijem.

On je naveo da se šef kosovske diplomatije nametnuo tokom pauze, pišu dalje Zeri.

Ali šef diplomatije Kosova objavio je i razgovor na arapskom jeziku, za koji kaže da je vodio sa marokanskim premijerom na WhatsApp-u. "Sa premijerom sam imao razgovor u pisanoj formi. Međutim, diplomatski metri ne porede se sa medijskim metrima", naveo je Pacoli.

Predstavnici opozicije smatraju da su kosovski lideri otišli u SAD bez ikakve koordinacije stavova, jer predsednik Kosova Hašim Tači nastavlja da insistira na ideji korekcije granica sa Srbijom, dok premijer Ramuš Haradinaj ne odustaje od protivljenja ovoj opciji.

Takvu kosovsku diplomatiju u SAD poznavaoci političkih pitanja kvalifikuju kao do sada neviđeni skandal, dodaje taj list.

Inače, i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je kao "blamažu" i "bruku" ponašanje kosovske delegacije u UN.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.