Vučić: Ponosan sam zbog toga što Srbiju, iako su pokušali, nisu uspeli da slome

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na predizbornom mitingu koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) u Valjevu da je ponosan zbog toga što Srbiju, iako su pokušali, nisu uspeli da slome.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kako je naveo, još je pod utiskom dvomesečne borbe povodom zahteva Kosova za prijem u Savet Evrope (SE) i Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN), te da još ne može ni da se privikne na sve ono što se u zemlji događa.

"Valjda nisam ni dovoljno koncentrisan na sve to, jer sam toliko bio posvećen tome da nisam čak ni pratio događaje u otadžbini, već samo onoliko koliko je to bilo neophodno - bukvalno za obavljanje dužnosti predsednika. Ali, sam imao svu vašu snagu, svu snagu cele naše Srbije, da branim narod hrabrih, da branim narod ponositih i zato se danas svaki Srbin i građani Srbije oseća dostojanstveno i ponosito, ne zato što sam radio nešto više od očekivanog, već zato što je cela Srbija stajala uz mene i želela da pokažemo svetu da smo samo običan narod koji želi da živi u slobodi", rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da je po napadima koji dolaze iz regiona jasno da je Srbija makar nešto uspela.

"Ponosan sam na snagu Srbije, ponosan sam na dostojanstvo Srbije, ponosan sam na to što Srbiju, iako su pokušali, nisu uspeli da slome", dodao je Vučić.

Vučić je građanima Valjeva obećao rekonstrukciju i dogradnju bolnice, kao i potpuno opremanje.

"Samo da biste imali u vidu, to je negde na današnji dan oko 110 miliona evra. Svakako je jedna od najvećih investicija države uz autoput i brzu saobraćajnicu", izjavio je Vučić.

Vučić je rekao da je prosečna plata u Valjevu 2012. godine bila 295 evra, a da je danas 703 evra, te da će biti još veća.

Prema njegovim rečima u narednom periodu država će drastično uvećati penzije.

Istakao je i da "Krušik" viče neće biti ekološki problem, a poručio je da će srpska vojna industrija napredovati još više.

"Doveli smo gasovod do Krušika, on je bio najveći izvor zagađenja, to više neće biti slučaj. Krušik ima ogromnu budućnost, to je fabrika budućnosti. Pre samo četiri godine bilo je pitanje kad ćemo katanac da stavimo na Krušik. Malim delom naša krivica, većim onih koji su hteli da unište srpsku industriju. Srpska vojna industrija napredovaće sve više u budućnosti.", izjavio je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar