Vučić o Ugljaninu: Puste želje neodgovornih političara

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da poruke Sulejmana Ugljanina, izrečene nakon pobede na izborima za nacionalni savet Bošnjaka, ne treba nikoga da brinu jer predstavljaju, kako kaže, "samo puste želje neodgovornih političara".
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Aleksandar Vučić je, na pres-konferenciji sa austrijskim kancelarom, upitan da prokomentariše Ugljaninovu izjavu da je Srbija "fašistička tvorevina", rekao da je javnost već navikla na njegove uvrede na račun sopstvene države, te da je davao i mnogo opasnije izjave od te.

"Te tvrdnje i uvrede na račun sopstvene države, to smo naučili... Bilo je tu i drugih stvari koje su problematičnije", rekao je Vučić.

Dodao je da niko ne treba da bude zabrinut, jer to neće stvoriti probleme za Srbiju.

"To su puste želje neodgovornih političara i ništa više", rekao je Vučić i dodao da se država brine o tom delu zemlje, te najavio da će uskoro otvoriti radove na putu Novi Pazar – Tutin.

Vučić nije želeo da komentariše izjavu izabranog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića da Srbija treba da zna da je granica sa BiH na Drini, te hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i pojedinih hrvatskih istoričara da su Srbi počinili zločine nad Hrvatima.

"Pokušaćemo da gradimo dobre odnose. Neki drugi problemi su bili u njihovim izjavama, ali nemam snage niti mislim da ima potrebe da bilo kome odgovaramo. Neretko ljudi o sebi govore mnogo više nego o onima o kojima bi imali nešto da kažu", rekao je Vučić.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.