Vučić: Nigde ne piše da će pet zemalja EU priznati nezavisnost Kosova

|   Info
Nigde ne piše da će pet zemalja Evropske unije (EU) priznati nezavisnost Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na tvrdnje nekadašnjeg diplomate Nebojše Vujovića da će to biti slušaj posle dogovora uz Ohrida.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Ne piše nigde, naravno. Neke od tih zemalja su blizu, ali blizu su godinama da priznaju. Nemojte se pozivati na nešto što ne piše. A posebno nemoj da izmišljaš ti koji si se nadao u američke tenkove, da te sačuvaju na vlasti, rekao je Vučić.

On je u razgovoru sa Jovanom Jeremić u jutarnjem programu TV Pink rekao da ljudi sa Kosova i Metohije veruju svom rukovodstvu da će štititi interese naroda.

Vučić je poručio i da ne pravi nikakve paktove sa ljudima iz medija i da jedini pakt koji ima je sa građanima Srbije.

Baš me briga šta ćete da pišete. Šta god vam pada na pamet - vi uradite. To je njihov posao, a naš posao je da radimo, rekao je Vučić.

Slikao je onaj najbliži Pajtićev prijatelj mog sina, starijeg. I sada, sve je to lepo, objavljuje, moj sin bez obezbeđenja ide, podsetio je Vučić na nedavno objavljene forografije svog sina u šetnji sa jednom plavušom u Amsterdamu.

Kaže "gore mreže". A to ti, Čobane, uzeo i objavio. Pola vlade mi se trese od Roberta Čobana i njegove žene, pošto su mnogo moćni. A da vas pitam - gde vi šta radite, rekao je on.

Zato sam ja problem, što to smem da pitam samo ja. Mislite da imate pravo da uništavate živote tuđoj deci, poručio je Vučić.

Mene baš briga šta će ko da objavi na bilo kojoj strani. Kažu neki da su mene ucenili. Ja nemam ni 100, ni 600, ni milijardu. Nemam račune, kuće, vile. Čime da me ucenite? upitao je Vučić.

Govoreći o Narodnom pokretu, predsednik države i lider Srpske napredne stranke objašnjava da će to biti "široki narodni pokret kojem mogu da pristupe pojedinci koji nisu želeli da budu stranački oprganizovani".

Pokret će biti veoma potreban zemlji da bismo naredne dve godine, koje će biti veoma teške zbog spoljnopolitičkih, regionalnih, ekonomkih okolnosti u svetu, imali makar malo širi konsenzus, zaključio je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar