Vučić dočekao Van der Belena

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je uz najviše državne počasti predsednika Austrije Aleksandera van der Belena.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Predsednici Srbije i Austrije održaće sastanak u četiri oka, a kako je najavljeno u Beču, u centru političkih razgovora u Beogradu biće bilateralni politički i ekonomski odnosi, evropska perspektiva Srbije, ali i dijalog Beograda i Prištine.

Kad je reč o dolasku austrijskog predsednika, ovo je treći susret Vučića i Van der Belena u 2018. godini, što svedoči o intenzivnom političkom dijalogu Srbije i Austrije.

Razgovori će potom biti nastavljeni u prisustvu delegacija, nakon čega će se predsednici dve države obratiti medijima.

Predsednici će učestvovati i na poslovnom forumu "Smart Traffic" koji su organizovali Privredna komora Srbije u saradnji s Trgovinskim odeljenjem Ambasade Austrije u Beogradu - Advantage Austria.

Šef austrijske države razgovaraće i s premijerkom Anom Brnabić.

U večernjim satima austrijska ambasada prirediće prijem povodom predstojećeg Dana državnosti Austrije (26. oktobra), kojem će, kako je najavljeno, prisustvovati dvojica predsednika.

Na kraju prvog dana posete, predsednik Vučić će za svog austrijskog kolegu i njegovu suprugu Doris Šmidbauer prirediti zvaničnu večeru.

Sutra, u četvrtak, predsednik Austrije i Srbije otvoriće Beogradski bezbednosni forum, a Van der Belen sastaće se, zatim, i s mladim učesnicima ovog Foruma.

Predviđeno da predsednik Austrije razgovara s predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Tokom posete on će na Novom groblju, povodom 100. godišnjice kraja Prvog svetskog rata, položiti venac na Spomenik palim borcima i obići kapelu podignutu u znak sećanja na pale vojnike Austrijsko-ugarske vojske.

Na kraju posete, na Carinskoj ispostavi Terminal Beograd predsednik Austrije će razgovarati, u prisustvu predsednka Privredne komore Srbije Marka CSadeža, sa đacima prvog razreda obuke "špedicijskog trgovca".

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.