Poslanici Skupštine Srbije nastavili razmatranje amandmana

|   Info
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas razmatranje amandmana podnetih na Predlog zakona o Visokom savetu tužilaštva.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Na set pravosudnih zakona podneto je oko 1.200 amandmana, a poslanici su juče razmotrili 105.

Razmotreni su amandmani podneti na izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Na dnevnom redu su i predlozi zakona o uređenju sudova, o sudijama, javnom tužilaštvu, Visokom savetu sudstva, kao i izmene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, Zakona o Ustavnom sudu, Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije i Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije.

Ministarka pravde Maja Popović rekla je u subotu, 4. februara, obrazlažući set zakona iz oblasti pravosuđa, da su izmene propisa koje je predložila Vlada u skladu sa referendumom o promeni Ustava u oblasti pravosuđa i uslov su za dalju reformu pravosudnog sistema i unapređenje vladavine prava.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.