Upravljački tim za ZSO sa pravnicima lokalnih samouprava

|   Info
Članovi Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština sastali su se sa pravnim ekspertima iz lokalnih samouprava opština sa srpskom većinom, sa kojima je razgovarano o dosadašnjem toku rada na izradi nacrta statuta ZSO.
Foto: YouTube printscreen

Izvor: Tanjug

Sagovornicima su predočeni pojedini principi i elementi nacrta statuta Zajednice srpskih opština koji se, kako su naglasili članovi Upravljačkog tima, izrađuje na osnovu dogovora postignutih u Briselu i Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, saopštio je Upravljački tim.

U razgovoru su od pravnih stručnjaka dobijene i određene sugestije u vezi sa budućom strukturom i nadležnostima Zajednica srpskih opština, kao i mišljenja o potrebama prilagođavanja pravnog okvira kako bi ona mogla da funkcioniše u punom kapacitetu i u skladu sa dostignućima Briselskog dijaloga.

Upravljački tim zahvalio je lokalnim samoupravama opština sa srpskom većinom na interesovanju i predusretljivosti u procesu izrade nacrta statuta Zajednice srpskih opština i izrazio spremnost da i u nastavku rada ostane u redovnoj komunikaciji sa predstavnicima srpskih lokalnih vlasti.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.