U Smederevu iscureo mazut prilikom istakanja

|   Info
Iz JP Grejanje Smederevo je saopšteno da je prilikom istakanja mazuta 10.4.2023. god. u blokovsku kotlarnicu „Mlin“ u ulici Radosava Mirkovića, došlo je do curenja mazuta u količini do 300 kg.
Foto: televizija Kopernikus

 

Prema prvim saznanjima, uzrok curenja je ljudski faktor, a tačan uzrok akcidenta biće utvrđen po završetku istrage koja je u toku, poručuju iz ovog javnog preduzeća.

“JP Grejanje Smederevo je preduzelo sve neophodne radnje radi otklanjanja štete sa saobraćajnice i javne površine, u saradnji i po nalozima svih relevantnih inspekcijskih službi”, saopšteno je uz napomenu da akcident nije i neće uticati na bezbednost sugrađana, životnu sredinu i kvalitet vazduha u delu grada gde se dogodio.

Najavljeno je i da će, ukoliko se utvrdi da je akcident posledica ljudskog nemara I nepridržavanja propisanih mera prilikom istakanja mazuta, sva lica nadležna za to snositi punu odgovornost.

Iz JP Grejanje Smederevo poručuju da u punoj meri sarađuju sa svim nadležnim institucijama u rešavanju nemilog događaja, u cilju razjašnjenja okolnosti pod kojima se isti desio i zahvaljuju se preduzeću JKP „Zelenilo i Groblja“, kao i JP „GSA“ na pruženoj pomoći u otklanjanju štete na lokaciji akcidenta.

“Hteli bismo da se zahvalimo svim građanima, nadležnim organima I inspekcijskim službama na svestranoj podršci i pomoći u rešavanju nemilog događaja, što nam je omogućilo da se sve eventualne štetne posledice brzo otklone”, piše u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar