U očekivanju novih poglavlja

|   Info
Srbija očekuje da tokom austrijskog predsedavanja Savetom Evropske unije otvori najmanje tri poglavlja što bi bila potvrda da se napori Srbije u sprovođenju reformi primećuju i cene.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

To je danas izjavila ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović na sastanku sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Joksimović je ponovila da je Srbija posvećena nastavku procesa pristupanja i sprovođenju reformi, a posebno je naglasila značaj reformi u pravosuđu, borbi protiv kriminala, korupcije, ali i manjinskih i medijskih prava.

Ona je navela da je Vlada Srbije prihvatila sve preporuke Venecijanske komisije za izradu ustavnih amandmana radi reforme pravosuđa, saopštila je pres služba Vlade Srbije.

Prema Joksimović, vlada je sprovela transparentnu i inkluzivnu javnu debatu o ustavnim amandmanima.

Joksimović je istakla da je Srbija po pitanju Kosova i Metohije opredeljena za pronalaženje kompromisnog i trajnog rešenja i da je za razliku od Prištine, koja već pet godina nije ništa uradila na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, ispunila gotovo sve što je dogovoreno u Briselu.

Mekalister veruje da će poslanici Evropskog parlamenta značajnom većinom usvojiti izveštaj o Srbiji i da će time, još jednom, biti iskazana podrška evropskom putu Srbije

On je, kako je saopšteno, potvrdio da će nastaviti da podžava evropski put Srbije, a naglasio je značaj reformi u oblasti pravosuđa i osnovnih prava.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar