Traže da ne iritiramo Albance

|   Info
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da zapadne zemlje traže od Srbije da obustavi diplomatsku akciju kojom uspešno uspeva da utiče na države koje su priznale Kosovo da taj stav preispitaju i ponište, jer se time, navodno, narušava dijalog sa Prištinom.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Novosti

Albanska strana se žalila zapadnjacima na mene i Zapad traži da prestanemo sa tim, jer to iritira Albance i šteti dijalogu, a njihova lobiranja za nova priznavanja i članstva u međunarodnim organizacijama su u redu, rekao je Dačić za Novosti.

Govoreći o odluci Grenade da povuče priznanje Kosova, Dačić je ocenio da je to još jedan veliki rezultat, ne samo u osporavanju kosovske nezavisnosti, već u shvatanju da se taj problem može rešiti samo dijalogom i da ta stvar nije rešena.

I prilikom glasanja o prijemu u Interpol videće se da to nije rešeno i da je lista Prištine o broju država koje su priznale Kosovo lažna. Pošto, navodno, imaju toliki broj država, onda se može očekivati da će biti primljeni u Interpol, a ja mogu da garantujem da se to neće desiti, kazao je Dačić.

Povodom komentara iz Prištine da nisu tačne informacije da su Grenada i Komonvelt Dominika povukli odluke o priznanju Kosova, Dačić kaže da će to videti prilikom glasanja na Skupštini Interpola.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.