Tači: Uslov dobrosusedski odnosi

|   Info
Predsednik Kosova Hašim Tači uveren je da će sveobuhvatni sporazum između Kosova i Srbije doneti mir i stabilnost za obe zemlje i region, prenosi UNMIK u današnjem pregledu prištinskih medija.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Nakon sastanka sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, Tači je, kako se navodi, rekao da je Kosovo jasno izrazilo svoju viziju za evroatlantsku budućnost.

"Moramo biti još više posvećeni unutrašnjim reformama", rekao je Tači, dodajući da je Kosovo posvećeno nastavku dijaloga i postizanju sporazuma sa Srbijom.

"Trudimo se da izgradimo fer odnos sa Srbijom. Kosovo ostaje duboko posvećeno dijalogu sa Srbijom koji će osigurati održivi mir, uzajamno priznanje i članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama", rekao je kosovski predsednik.

Tači je naveo da je u razgovoru sa austrijskim kancelarom bilo reči o razvoju Kosova i budućnosti celog regiona u procesu priključivanju EU.

"Mi smo posvećeni ostvarivanju ovog cilja, a u tom smislu, dobrosusedski odnosi su primarni uslov", rekao je Tači.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je ideja razmene teritorija u konačnom sporazumu između Srbije i Kosova scenario kakav je Balkanu uvek rezultirao tragedijama, prenose prištinski mediji.

"Nema dileme i niko nije zabrinut", rekao je Haradinaj, komentarišući stavove austrijskog kancelara Sebastijana Kurca.

Haradinaj je, kako prenosi Zeri, rekao da Kurc neće definisati uslove na kojima bi se sporazum s Srbijom odigrao i ne insistira na bilo kom određenom aranžmanu.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.