SNS se izjasnio za održavanje novih izbora za Skupštinu grada Beograda

|   Info
Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) izjasnilo se danas za održavanje novih izbora za Skupštinu grada Beograda, navodeći da je to odgovorna odluka u interesu svih građana.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet

Predsedništvo SNS odlučilo je da se ide na nove izbore u Beogradui i da to treba da bude u što širem frontu ili pokretu, izjavio je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić na konferenciji za novinare posle jednoipočasovne sednice Predsedništva SNS, dodajući da je odluka jednoglasna.

"Smatrali smo da jedna odgovorna organizacija, koja ima odgovornost ne samo za Beograđane, već za sav narod Srbije, treba da bude spremna i da bude ta koja će podići lestvicu kredibiliteta i legitimiteta i pokazati na kraju krajeva da politika nije matematika i da smo spremni da na našu štetu povučemo potez u interesu svih građana", rekao je Šapić.

Kada je reč o datumu za održavanje izbora, Šapić je naveo da predsednik Skupštine Srbije raspisuje
izbore po zakonu, a SNS već počinje predizbornu kampanju.

"Mi sutra u Šumicama u 17.30 imamo prvi skup. Mi u kampanju krećemo", najavio je Šapić.

Šapić je dodao da su ovi beogradski izbori veći od uobičajenih izbora za lokalnu samoupravu -
to su, kako je rekao, vrednosni izbori, koji se tiču opstanka društva.

"Mi se susrećemo sa dva pristupa državi, dva pristupa narodu, dva pristupa ekonomiji, dva pristupa svemu. Mislim da od uvođenja višestranačja važnijih izbora nije bilo", rekao je Šapić i ocenio da će novi beogradski izbori biti održani u referendumskoj atmosferi.

Šapić je ponovio stav da SNS ima legitimitet u Skupštini Beograda i da ništa manje loša odluka ne bi bila  da su rešili da formiraju skupštinsku većinu.

On je ocenio da je odluka da se ide na nove izbore u Beogradu "izuzetno odgovorna" i da pokazuje da se SNS ne boji da izađe pred svoj narod i ispita volju naroda.

Šapić je rekao da na novim beogradskim izborima očekuje prljaviju kampanju dela opozicije nego što je bila pred decembarske izbore zato što će, kako je naveo, "verovatno ići na sve ili ništa svesni situacije u kojoj se nalaze".

SNS će na "prljavštinu odgovoriti entuzijazmom, konkretnim stvarima, jasnom politikom", dodao je Šapić, koji je najavio i da će SNS u ponedeljak obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da
ima većinu za formiranje Vlade Srbije.

I premijerka Ana Brnabić ocenila je da će čitava kampanja opozicione kolicije "Srbija protiv nasilja" biti "bazirana na samo jednoj stvari, a to je da Vučić bude onemogućen da pozajmi svoje ime i lik listi koju bude želeo da podrži".   

"Čitava kampanja biće moljakanje različitih stranaca da se zakoni u Srbiji promene, da Aleksandar Vučić
bude onemogućen da pozajmi svoje ime ili svoj lik toj listi", rekla je Ana Brnabić.
 
Ona je istakla da međunarodne istrage o izborima u "obliku kakav želi" koalicija "Srbija protiv nasilja", "kako su zamolili Evropski parlament da izglasa, kako govore u tajkunskim medijima da će izgledati po njihovom idealnom scenariju, nikada neće biti dok se za to pitaju ljudi iz SNS".

Ana Brnabić je ujedno najavila da će u ponedeljak biti održan sastanak radne grupe za implementaciju preporuka ODIHR, koja radi još od 2019. godine.

"Nastavićemo sa implementacijom preporuka i uvek smo otvoreni da u tome sarađujemo sa našim partnerima iz Evropske unije ili svim ostalim partnerima", rekla je Ana Brnabić.  

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić rekao je da će ta stranka da "vodi ozbiljnu, odgovornu i pobedničku izbornu kampanju".

Orlić je procenio i da će predstojeći beogradski izbori biti "pobeda onih koji su pokazali ozbiljan, odgovoran odnos, koji žele samo najbolje i ovom gradu i čitavoj ovoj zemlji".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar