Sektor za vanredne situacije obeležio svoj Dan

|   Info
Sektor za vanredne situacije (SVS) Ministarstva unutrašnjih poslova danas je, svečanim defileom pripadnika i pokaznom vežbom na Adi Ciganliji obeležio svoj Dan, a načelnik Luka Čaušić istakao je da su od osnivanja 17. septembra 2009. godine, vatrogasci-spasioci bili angažovani u 415.205 intervencija i spasili 27.965 osoba, saopšteno je iz MUP.
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

 

Izvor: FoNet

Čaušić je rekao da su u poslednjih godinu dana renovirana i rekonstruisana 24 objekta SVS, izgrađena četiri nova, od kojih naročito ponos predstavlja prva vatrogasna stanica na Novom Beogradu, koju su građani te opštine i vatrogasci čekali decenijama.

U toku je izgradnja i vatrogasne stanice u Trgovištu, koja će biti gotova za 45 dana, a za desetak dana krećemo u izgradnju Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, rekao je Čaušić i dodao da je pokrenut i strateški projekat proizvodnje domaćih vatrogasnih kamiona.

On je naveo da je ove godine u Srbiji bilo 23,5 odsto požara više na otvorenom i da je svaki od 13.810 šumskih i požara na otvorenom ugašen i lokalizovan za manje od 24 sata od prijave.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije