"Sedmi čas" o evrointegracijama

|   Info
U okviru projekta "Šta mislimo da znamo o EU - činjenice i zablude o Evropskoj uniji", udruženja građana Epomena i MOTO tokom novembra 2018. organizovaće odigravanje predstave "Sedmi čas" u nekoliko gradova širom Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo za evropske integracije.

 

Izvor: FoNet

Prva predstava biće igrana danas u 12,45 časova na sceni Apolo Doma omladine u Pančevu, sledeća je 9. novembra u Sopotu u 12 časova u Centru za kulturu Sopot, a u Obrenovcu 26. novembra u 18,30 časova u Gimnaziji.

Predstava je zasnovana na ideji da se jednostavnim jezikom, razumljivim srednjoškolcima, razbiju najrasprostanjenije predrasude i zablude koje o članstvu u Evropskoj uniji vladaju među mladima uopšte, a cilj ove predstave je da se kroz vršnjačku edukaciju poveća znanje mladih o evrointegracijama.

Tekst predstave napisala je dramaturškinja Nina Džuver, koja se potrudila da kroz niz duhovitih skečeva, jezikom tinejdžera i na njima blizak način, otkloni predrasude i zablude o EU koje su prisutne kod nas. Režiju potpisuje Vladan Đurković, a glumci koji će učestvovati u predstavi su polaznici glumačke sekcije Omladinskog pozorišta Dadov.

Nakon svake predstave glumica Milica Stefanović održaće radionicu zasnovanu na principima forum teatra, tokom koje će biti razjašnjene nedoumice koje đaci imaju u vezi sa evrointegracijama.

Mladi u Srbiji nemaju dovoljno informacija u vezi sa procesom evropskih integracija, a saznanja koja poseduju najčešće potiču od političkih struja koje su protiv ovog procesa, navodi se u saopštenju.

Upravo iz tog razloga, udruženja Epomena i MOTO realizuju projekat, koji kroz vršnjačku edukaciju povećava znanje mladih o temi evropskih integracija, navodi se u saopštenju Ministrstva i udruženja Epomena i MOTO.

Projekat "Šta mislimo da znamo o EU - činjenice i zablude o Evropskoj unij"i finansiran je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva za evropske integracije i nastavak je uspešnih aktivnosti iz 2017. godine.

U proteklom projektnom ciklusu skoro 1.000 beogradskih srednjoškolaca pogledalo je predstavu "Sedmi čas" i učestvovalo u debati o EU, koja je sledila posle svakog prikazivanja.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar