Sastanak Vučić-Dodik

|   Info
Obeležavanje 4.avgusta ove godine u Bačkoj Palanci
foto:Tv Kopernikus

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, razgovarali su o svim oblicima saradnje.Pre svega razgovaralo se o infrastrukturnom povezivanju Srbije i Srpske i Srbije i BIH. Predsednik Vučić  upoznao je  Dodika da završavamo planove izgradnje auto-puta, povezivanje Beograda-Zagreba, do mosta Rača.

“Srbija hoće što pre da poveže svoju teritoriju sa teritorijom RS i BiH. Mislimo da je to važno, kao i da su u prethodnom periodu od Josipa Broza zapostavljene putne komunikacije između Beograda i Banjaluke, Beograda i Sarajeva, ali i neki drugi putni pravci, kao prema Temišvaru i Bukureštu”, potvrdio je Vučić

Vučić je posle sastanka rekao da je Dodik  preneo zabrinutost, našta je on u svom obračanju  novinarima i javnosti  izrazio nadu da ćemo, i pored izjava pojedinih nekadašnjih bošnjačkih ratnih vođa, uspeti da sačuvamo mir.

Predsednik Vučić je preneo da je sa Dodikom dogovorio da  se obavesti javnost i građane koji su nekada živeli u Republici srpska Krajina, i drugim delovima sadašnje Hrvatske, koji su proterani i izbegli sa ognjišta, oni čiji preci ili potomcisu pobijeni u zločinačkoj akciji Oluja, da ćemo ove godine obeležiti stradanje 4.avgusta.

"Obeležavanje će biti u Bačkoj Palanci. Svake godine menjamo mesto održavanja skupa, dogovaramo se zajednički. I uvek su to mesta koja su raširenih ruku uz veliko gostoprimstvo i tugu dočekala srpske građane koji morali da napuste vekovna ognjišta", rekao je Vučić.

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske izjavio je da  pretnje Nasera Orića samo ojačavaju naše samopouzdanje i uverenje da Republika Srpska mora da se brani svim raspoloživim sredstvima

“Orić je definitivno zločinac za kojeg se vezuje mnogo zločina, te da je on zbog svojih nedela prema srpskom narodu omražen među Srbima”, izjavio je Dodik

Na sastanku  dva predsednika  bilo je reči i o nastavku obrazovne, kulturne i svake druge saradnje, a predsednik je pohvalio to što će nastavni program za đake u osnovnim školama u Srbiji i Srpskoj biti sličan.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar