Repertor Niškog kulturnog centra za mart

|   Život
Pored izložbi, projekcija, predstavljanja dela i smotri, iz NKC-a najavljuju da će i ovaj mesec zasedati žiri za dodelu književne nagrade „Branko Miljković“ (za najbolju knjigu poezije u 2022. godini) i „Maleni cvet“ (za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade u 2022. godini).
Foto: televizija Kopernikus

 

14. utorak
Izložba o liku i delu Dr Vladana Đorđevića
Izložbu su pripremili Niški kulturni centar i Vojna bolnica Niš.
Galerija NKC-a od 18,00

15. sreda
Uoči 70. Martovskog festivala – projekcija nagrađenih filmova: „Olga“ (najbolji kratki igrani film 2022. godine) i „Zaklinjem se“ (Gran pri za najbolji film festivala 2022. godine) uz prisustvo dela ekipe
Mala sla NKC-a od 19,00

16. četvrtak
Predstavljanje zbirke pesama „Belosvetski bol“ Slobodanke Mitrović (izdanje Srpske književne zadruge)
U programu će učestvovati autorica zbirke i Goran Maksimović, književni kritičar
Mala sala NKC-a od 19 sati

21. utorak
Svetski dan poezije
Projekcija filma „Distrofija bluz – Dnevnik (ne)običnog života“ i promocija knjige „Svrake, vrane, gavrani“ Aleksandra Vojinovića
MMD Studio iz Niša, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, povodom Svetskog dana poezije, predstavlja dokumentarni film „Distrofija bluz – Dnevnik (ne)običnog života“ i novu knjigu poezije „Svrake, vrane, gavrani“ Akeksandra Vojinovića, premijerno delo u Ediciji „Sigma“ Društva književnika i književnih prevodilaca Niša.
Mala sala NKC-a od 19,30

22. i 23. sreda - četvrtak
Gradska smotra recitatora

28. i 29. utorak - sreda
Okružna smotra recitatora
Smotra recitatora predstavlja svojevrsno takmičenje u izražajnom kazivanju stihova.
Takmičenje se održava na Gradskom i Okružnom nivou, učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola, a najbolji predstavljaju nišavski okrug na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu.
Takmičenja će se održati u Maloj sali Niškog kulturnog centra s početkom u 10 sati

28. utorak
Retrospektivna izložba časopisa „Borba“
Galerija NKC-a od 19,00

30. četvrtak
Koncert Savda seksteta    
„Savda sekstet“ osnovan je 2018. godine u Nišu od strane profesionalnih muzičara sa namerom da ovdašnjoj publici približi tradicionalnu muziku na jedan posve drugačiji i moderniji način. Aranžmani poznatih sevdalinki ovog niškog sastava, a i tradicionalne muzike sa prostora Kosova, Makedonije, Bosne, jednom rečju Balkana, obiluju uticajima džeza, pop i klasične muzike i predstavljaju autentičan izraz umetničke slobode. Muzički spektar zasnovan na sintezi tradicionalnog i modernog stavlja fokus na sevdah. Sevdah označava ljubav, ljubavnu čežnju i strast. Time je prožeta muzika „Savda seksteta“, čiji sastav čine: Bojan Videnović (aranžer/obrada/klavir), Bojan Mladenović (harmonika), Miloš Mijatović (klarinet), Vladan Karadžov (bas, kontrabas), Miloš Vojvodić (bubanj, perkusije) i Jovana Đorđević (vokalni izvođač).
Velika sala NKC-a od 20,00
www.youtube.com/watch
 
31. petak
Tribina „Izlazak iz zone komfora“
Učestvuju: Dr Ivajlo Ilijev, psihijatar, psihoterapeut i Dr Marina Kostić, psiholog
Šta je zona komfora? Zašto nam je toliko teško da je napustimo ili proširimo? Kakvu koristi ili štetu  donosi boravak u njoj ili van nje?
Mala sala NKC-a od 18,00


    ***
Tokom januara, februara i marta
 

(Više informacija o programima na sajtu i fejsbuk stranici NKC-a. Tokom meseca može doći do promena u programima, o čemu će NKC blagovremeno obavestiti javnost)

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar