Povodom Svetskog dana invalida - korona virus nije zaustavio rad smederevskih udruženja

|   Info
• Od početka panedmije jedan član preminuo, trenutno je deset zaraženih, a vrtić ,,Sunce,, za smeštaj osoba sa posebnim potrebama zavoren zbog zaražavanja 4 vaspitača i radnika!

Od početka  pandmeije, grad Smederevo i lokalno Udruženje  gradskih humanitarnih organizacija, ulažu velike napore da pomognu   svim invalidima , koji su  u vreme pandemije  znatno ugroženiji od zdravog stanovništva ili osoba bez  hendikepa.

 

  • U Srbiji ima oko 800  hiljada invalida, a samo u Smederevu čak 10 hiljada ljjudi ima neki hendikep ili neki stepen invalidnosti. – kaže za  KCN istok televiziju, član  gradskog veća grada SMedereva, zadužen za  rad i socijalnu politiku, Dragan Stanić. – Od početka pandemije, mi ulažemo ogromne napore da zašititmo sve invalide I  osobe sa posebnim potrebama. U tome sun am u prvom talasu pomagali I članovi Crvenog krsta i  veliki broj  volontera, a sada svi članovi udruženja ulažu velike napore da  oni , kojima je to potrebno, dobiju svaku vrstu pomoći, saveta ili usluga. Svi  personalni  asistenti uredno obavljaju svoje obaveze, svi staratelji  su  na stalnoj vezi sa nama  i tu nema problema. – kaže Stanić.

 

Na  žalost, korona virus je ušao i  u invalidske organizacaije.

 

  • Mi trenutno imamo deset zaraženih članova invalidskih ili humanitarnih organizacija. Od početka pandemije, jedan naš član je preminuo, a trenutno imamo problem u vrtiću ,, Sunce,, objektu za smeštaj  dece i  starijih osoba sa posebnim  potrebama. Ovaj dnevni smeštaj je zatvoren zbog ulaska virusa u ,, Sunce,,. Tamo, imamo četiri zaražena  vaspitača i pomoćnih radnika, ali na sreću samo jedno dete ima virus i to sa blažim simptomima. Ponovno otvaranje vrtića ,, Sunce,, planirano je za narednu sedmicu. – rekao je Dragan Stanić, član gradskog veća Smedereva.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar