Potpisan Sporazum o izgradnji auto-puta Beograd – Temišvar

|   Info
Putevi grade još snažnija prijateljstva i obezbeđuju bolji kvalitet života, a izgradnjom novog modernog auto-puta od Beograda do Temišvara, ova dva grada biće udaljeni na samo sat vremena vožnje, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.
Foto: FoNet/MGSI

 

Izvor: FoNet

On je, nakon potpisivanja Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Rumunije o izgradnji auto-puta Beograd – Temišvar u četvrtak uveče istakao da od 2016. godine, a i ranije, postoji snažna volja da Beograd, ali i Pančevo i Vršac povežemo sa Temišvarom, saopštilo je Ministarstvo.

"U Srbiji kada se govori o tradicionalnim prijateljima i kada se govori o prijateljima sa kojima prijateljstvo stotinama godina nije poljuljano, uvek se govori o Rumuniji", dodao je Momirović.

Sporazum o utvrđivanju detalja za povezivanje auto-puta Beograd – Vatin (RS) i auto-puta Temišvar – Moravica (RO) potpisali su u Temišvaru Momirović i ministar transporta Rumunije Sorin-Mihai Grindeanu.

Ugovorne strane će uspostaviti vezu između dve države direktnim povezivanjem auto-puta Beograd – Vatin (državna granica), koji će biti dužine 65 kilometara sa srpske strane i sa rumunske strane auto-put Temišvar – Moravica (državna granica), dužine oko 78 kilometara, navedeno je u saopptenju.

Dva auto-puta će prolaziti kroz zajedničku državnu granicu i međusobno se povezivati, poštujući karakteristike koje obezbeđuju bezbednost i sigurnost drumskog saobraćaja.

Na spoju dva auto-puta, ugovorne strane će izgraditi granične prelaze na teritoriji dve države.

Foto: FoNet/MGSI