"Politika štapa i šargarepe je prevaziđena"

|   Info
Beograd -- Ministarka zadužena za Evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da Srbija zaslužuje otvaranje tri pregovaračka poglavlja.
Foto: FoNet

Izvor: B92, Tanjug

 

Dodala je da je politika štapa i šargarepe prevaziđena.


Joksimović je novinarima u Beogradu, povodom natpisa pojedinih medija o navodnom uslovljavanju Brisela da će ako se nastavi dijalog sa Prištinom, otvoriti nova pregovaračka poglavlja, rekla da takva politika nije održiva.


Ona je kazala da o tim navodima nije zvanično obaveštena jer ona ni ne učestvuje u pregovaračkom procesu sa Prištinom, ali da reaguje kao ministarka zadužena za evropske integracije i kao neko ko zna koliko je Srbija učinila u procesu reformi i neko ko zna da Srbija zaslužuje otvaranje tri poglavlja od sedam pripremljenih. 


Joksimović je podsetila i da se dijalog Beograda i Prištine meri kroz poglavlje 35 koji treba da proceni napredak u implementaciji dogovorenog u okviru Briselskog sporazuma i istakla da Srbija svoje obaveze sprovodi, ali ne i Priština. 


"Mislim da je nesumnjivo jasno da u poglavlju 35 može samo da se izmeri da Priština nije ispunila ništa i da svojim potezima podriva dodatno već lošu amtosferu i povlači poteze koji podrivaju i regionalnu ekonomsku saradnju", rekla je Joksimović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar