Petković: Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete

|   Info
Čelnik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zapitao je danas kosovskog premijera Aljbina Kurtija ko je on da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji to pitanje jasno regulišu, saopšteno je danas iz Petkovićevog kabineta.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Nervoza Kurtija zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja Beograda, ali sa obavezom formiranja Zajednice srpskih opština, svakoga dana eskalira. Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu Vučića srpskom narodu na Kosovu, iako se on tu ništa ne pita, istakao je Petković u pisanoj izjavi.

U Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru Kosova, a ne da je odobrava ili zabranjuje, objasnio je on.

Prema oceni Petkovića, takve izjave Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu.

Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla, zaključio je Petković.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar