Maturanti plešu za Ginisa

|   Život
Više od 200 vrnjačkih maturanata plesaće u petak 20. maja tačno u podne uz zvuke operete “Slepi miš” Johana Štrausa na glavnom trgu u Vrnjačkoj Banji, u okviru manifestacije “Ples sa Evropom- Maturska parada 2022”, saopštila je danas Turistička organizacije Vrnjačke Banje.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Osim Vrnjačke Banje plesaće se i na gradskim trgovima Novog Sada, Niša, Zrenjanina, Jagodine, a u brojnim evropskim državama poput Češke, Mađarske, Slovenije, Austrije i drugih u plesu na trgovima očekuje se ukupno oko 30.000 maturanata.

Četiri plesa za šest minuta, uz mnogo smeha i dobrog raspoloženja, u promenljivom ritmu, devojke u rozim, a mladići u plavim majicama, sa crvenim kišobranima , zaplesaće uz zvuke Štrausove operete.

"Vrnjačka Banja će sa ostalim evropskim gradovima pokušati da obori Ginisov rekord u broju plesača koji istovremeno plešu, a i ako do toga ne dođe nećemo mnogo žaliti, jer je ovo nastavak jedne lepe tradicije koja traje već godinama, i verujem da će se maturanti odlično zabaviti”, rekao ej direktor TO VB Ivan Trifunović.

Organizatori manifestacije su plesni klub “La Luna” i TO VB, a pokrovitelj je opština Vrnjačka Banja.