Kurc o Kosovu i Metohiji: Neće javno o granicama, čeka konkretan plan

|   Info
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručuje da ne želi da komentariše predloge rešenja za Kosovo vezano za korekciju granica i razgraničenje sve dok ne budu bili ponuđeni konkretni planovi za tako nešto
foto: YouTube printscreen

Izvor: Tanjug

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručuje da ne želi da komentariše predloge rešenja za Kosovo vezano za korekciju granica i razgraničenje sve dok ne budu bili ponuđeni konkretni planovi za tako nešto.

Njegov kabinet je potvrdio da je Kurc razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem u Beču.

On je, kako je agenciji APA rečeno, ohrabrio Vučića i Tačija da prave dalji napredak u dijalogu, ističući da je to „ključni preduslov“ za dalje približavanje EU.

Kurc je poručio da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana u EU, i da na tom putu treba prevazići nacionalizme, kao i ući u teške kompromise.

Debatu o novim granicama između Srbije i Kosova Kurc nije želeo „javno da komentariše“.

Najavljeno je da će se o tome izjasniti kada budu postojali konkretni planovi na stolu.

Vučić i Tači su, na Evropskom forumu Alpbah, pozvali međunarodnu zajednicu da poštuje sva rešenja do kojih dve strane budu došle u dijalogu, a tako i ona koja su vezana za granice.

 
 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar