Kuburović i Bramerc o saradnji

|   Info
Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas u Beogradu sa tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale (MIKT) Seržom Bramercom o dosadašnjoj saradnji Srbije sa Mehanizmom, koja je ocenjena kao kontinuirana i "na dobrom nivou".
Foto: FoNet

 

Foto: FoNet

Kuburović je, u kontektu jačanjua kapaciteta Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji, ukazala da su izbarana dva nova zamenika tužioca, da su još dva upućena iz drugih tužilaštva, kao i da je u toku konkurs za izbor još tri nova zamenika, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ona je dodala da je povećan i broj tužilačkih pomoćnika, kao i broj zaposlenih u administraciji.

Kuburović je rekla da će tokom naredne godine biti prošireni i smeštajni kapaciteti Tužilaštva za ratne zločine, kako bi svi zaposleni imali adekvatne uslove za rad.

Bramerc je ukazao da će, u okviru podrške koju kancelarija tužioca Mehanizma pruža Srbiji, tokom marta 2019. u saradnji sa Pravosudnom akademijom biti organizovana obuka za tužioce, koji postupaju u slučajevima ratnih zločina, a cilj je sticanje dodatnih znanja u toj oblasti, navedeno je u saopštenju.

Tužilac Bramerc, bivši glavni tužilac Haškog tribunala, biće jedan od predavača.

Njegova danas započeta dvodnevna poseta Srbiji deo je priprema za predstavljanje redovnog Izveštaja o radu Mehanizma na sednici Saveta bezbednosti u Njujorku.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar