Vulin: Srbija ne treba da se opredeljuje ni za koga osim za sebe

|   Info
Srbija je slobodna i uspešna zemlja i ne treba da se opredeljuje ni za koga osim za sebe, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagujući na izjavu američkog ambasadora Kristofera Hila i rekao kako ne treba tražiti na silu da se Srbi opredele jer bi pojedini mogli biti povređeni tim izborom.
Foto: printscreen televizija Kopernkus

 

Izvor: FoNet

Ako je kriterijum za opredeljenje Srbije ko nas je ubijao, a ko nije, ko je priznao takozvano Kosovo, a ko nije, bojim se da Hil ne bi imao šta da kaže u svoju odbranu, navodi se u pisanoj izjavi Vulina povodom navoda američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila da se u životu moraju praviti izbori i da je ovo takav trenutak, a da za Srbiju postoji samo jedan put i da su to Zapad i Evropska unija.

Od 2000. godine do 2012. godine, Srbija je bila zemlja po meri ambasadora Hila. Okrenuta samo Zapadu, pred vratima NATO pakta, bez inicijative za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, bez želje i volje da brani Republiku Srpsku, sa ostacima vojske i rasprodanom privredom, podsetio je Vulin.

Za vernost onima koji su nas bombardovali, nastavio je on, Srbija je nagrađena proglašavanjem nezavisnosti takozvanog Kosova, masovnim izručenjima Haškom tribunalu, umanjenjem nadležnosti Republici Srpskoj, pljačkaškom privatizacijom, nezaposlenošću, bedom i socijalnom nepravdom.

Od kada je Aleksandar Vučić poveo Srbiju ne zapadnim, već srpskim putem, Srbija je ponovo država, a ne teritorija, a Aleksandar Vučić je državnik, a ne od strane okupatora postavljeni upravnik logora, predočio je Vulin.

Arogancija ambasadora SAD nas podseća da je Hil bio izvršilac politike sankcija, silovanja i bombardovanja i Republike Srpske i Srbije. I on u tome ne vidi problem ni krivicu. Srbija će ići svojim putem, a ambasador neka upravlja onima koji mu to dopuštaju, naglasio je Vulin.