Đurić: Prekinuti zaveru ćutanja

|   Info
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je danas, povodom 19. godišnjice ubistva srpskih žetelaca u Starom Grackom, da je taj zločin neizbrisiva mrlja na obrazu međunarodne zajednice, pred čijim očima su nevini ljudi masakrirani, ali i svih onih koji su pomogli da počinioci do danas ne budu kažnjeni.

 

Izvor: Fonet

On je od predstavnika Prištine zatražio da "prekinu zaveru ćutanja o zločinima takozvane OVK i drugih kriminalno- terorističkih grupa na Kosovu i Metohiji".

Porodicama stradalih nije potrebno ničije licemerno odavanje pošte žrtvama i fotografisanje predstavnika Prištine kraj spomen obeležja, već odlučna akcija koja će dovesti do hapšenja i kažnjavanja počinilaca, istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, odgovornost za činjenicu da ubice iz Starog Grackog još nisu privedene pravdi dele i pojedine međunarodne institucije u čijoj je nadležnosti bilo i jeste uspostavljanje vladavine prava na Kosovu i Metohiji.

"Srbija i srpski narod nikada neće odustati od insistiranja na istini o stradanjima naših sunarodnika, ali i istini o pravom, zločinačkom karakteru onoga što mnogi politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji opisuju kao borbu za slobodu", naveo je Đurić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar