Radojičić: Ima prostora za edukaciju mladih o značaju vakcinacije

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da ima prostora za edukaciju mladih o značaju vakcinacije protiv korona virusa, jer se na tribini s korisnicima doma učenika srednjih škola „Milutin Milanković“ pokazalo da su deca znatiželjna i dodao da pravac edukacije putem tribina treba nastaviti.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV K1, Beoinfo

"Bilo je bitno da se deci objasne savremeni koncepti proizvodnje novih vakcina i njihovog delovanja, posebno M RNK vakcine u kojoj je budućnost. Srednjoškolci su se prevasohodno interesovali o tipovima vakcina i njihovom mehanizmu delovanja, što im je objasnio doktor Srđa Janković", istakao je Radojičić za TV K1.

"Oni žele da razgovaraju, ali imam utisak da se kod mladih ukorenio stav da je danas moderno biti protiv vakcinacije, što moramo hitno menjati", ukazao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

On je takođe rekao da je teško shvatiti stavove lekara koji su neodlučni oko vakcinacije, jer to znači da se ne veruje u celokupan koncept medicine, koja je zasnovana na kliničkim studijama i eksperimentu.

"Pandemija ima svoju dinamiku, a na nju možemo da utičemo pre svega vakcinacijom", istakao je Radojičić, koji je i sam lekar, i dodao da je i on vakcinisan i da veruje u kliničke studije.

"Da li ljudi imaju pravo na lični stav ili nemaju nije pitanje medicine. Ja jesam pristalica uvođenja nekog vida kovid propusnica koje će na neki način definisati kome će biti dozvoljen ulazak u određeni prostor. Postoji i podatak da je broj preminulih među nevakcinisanima nemerljivo veći. Praktično smo sad u situaciji da moramo nekoga da nateramo da brine o svom zdravlju", naveo je Radojičić.