"Uvreda simbola svih Srba"

|   Info
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila jučerašnji nasilni pokušaj upada u Dom Narodne skupštine, ističući da su pristalice opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) pokazale da im je namera da izazovu nerede i mimo volje građana dođu na vlast.
foto: Fonet

 

Izvor: B92

"Pristalice Saveza za Srbiju, na čelu s (liderom Dveri) Boškom Obradovićem, koje su upadale u zgradu RTS-a, Skupštinu grada Beograda, obračunavale se s novinarima, sada su pribegle novom vandalskom činu i jasno pokazale da je njihova jedina namera da izazovu nerede u želji da mimo volje građana dođu na vlast", istakla je Gojkovićeva, saopšteno je iz parlamenta.

Ona je ukazala da u "divljačkom pokušaju da razbije vrata Parlamenta, zloupotrebom zastave Srbije, narodni poslanik Boško Obradović je pokazao da ne poštuje državne simbole naše zemlje".

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da lider Dveri Boško Obradović "nije prvi ljotićevac koji je pokušao da ponizi Skupštinu Srbije, ali je prvi koji je za to pokušao da iskoristi zastavu Srbije".

"Nijedan neprijatelj Srbije se ne bi setio da tako uvredi simbol svih Srba. Izgleda da su to Obradovića naučili stranci kada su s njim dogovarali da pomeraju izbore i dele vlast bez građana Srbije", rekao je sinoć Vulin komentarišući pokušaj Boška Obradovića da zastavom Srbije razvali vrata Narodne skupštine, saopšteno je iz PS.

Podsetimo, više učesnika protesta "1 od 5 miliona" u subotu uveče se probilo do ulaznih vrata Skupštine Srbije na Trgu Nikole Pašića i tom prilikom je došlo do guranja, dok je jedan demonstrant pokušao da jarbolom od zastave probije staklo na vratima, u čemu ga je sprečilo skupštinsko obezbeđenje. Kako prenose mediji, lider Dveri Boško Obradović je osoba koja je jarbolom probijala staklo.