"Boško 'oslobađa' Skupštinu samo dva dana nakon diplomatskog skandala"

|   Info
Jučerašnji incident ispred Skupštine Srbije na protestu "Jedan od pet miliona" izazvao je burne reakcije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: B92

Pojedini predstavnici opozicije nisu podržali "performanse" lidera pokreta Dveri Boška Obradovića ispred Skupštine Srbije, kao ni one unutar nje.

Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura podsetila je na nedavni sastanak ruske delegacije sa liderom Dveri u Skupštini Srbije, zbog čega je umalo došlo do diplomatskog skandala.

Naime, ruska delegacija u kojoj su zamenica predsednika Odbora za spoljne poslove Dume, poslanica s Krima Natalija Poklonska i zamenik predsednika Saveta ministara Krima i stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov juče je posetila Skupštinu Srbije, gde su zajedno s liderom Dveri Boškom Obradovićem pozirali kraj zastave Krima koju su mu doneli na poklon.

"Boško 'oslobađa' Skupštinu samo dva dana nakon što je u istoj dočekao Poklonskaju i razvio zastavu Krima. Ko ne zna - da bi se sastanak održao u Skupštini morao je dobiti dozvolu Generalnog sekretarijata (procedura). Dozvolu je očigledno dobio", zaključuje Macura.

"Skupština je za bojkot, ali nije za bojkot kada treba raditi ruska posla. Za to vredi tražiti od Majinih službi sve dozvole. Zaista velika žrtva za ruski interes. Posle će se peglati akcijom 'oslobađanja' skupštine u kojoj dva dana ranije slobodno radi ruska posla", objavio je na svom Tviter nalogu narodni poslanik Vladimir Đurić.