Vučić: Srbija će graditi put od Rače do Bijeljine

|   Info
Zajedno sa konzorcijumom srpskih kompanija, Srbija će ne samo graditi nego i platiti 80 odsto puta od Rače do Bijeljine, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske u Beogradu.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Vučić je podsetio da Srbija već gradi i platila je izgradnju mosta na Savi u okviru tog puta, i poručio da veruje da je to doprinos prijateljstvu sa svim ostalim narodima u BiH, kao i bratstvu sa srpskim narodom.

To je, kako je rekao, put koji ide i ka Banjaluci i Sarajevu, a povezuje nas sa drugim najvećim gradom u RS - Bijeljinom.

Vučić je rekao da se razgovaralo i o energetskim projektima, uključujući i hidroelektranu "Buk Bijela", kao i o auto-putu Beograd - Sarajevo koji bi, kako je podsetio, trebalo da ide od Požege do Kotromana na teritoriji Srbije, i od Višegrada do Sarajeva na teritoriji BiH.

"Zamolio sam člana predsedništva BiH Milorada Dodika da razgovara sa partnerima, da oni vide žele li oni ili ne taj put, jer od toga zavisi i brzina izgradnje i na teritoriji Srbije", rekao je Vučić.

Najavio je i da će se nastaviti pomoć opštinama Drvar, Kostajnica, Dubica i Nevesinje.

 

 

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike