Sakelaropulu: Atina neće menjati svoj stav o nezavisnosti Kosova

|   Info
Čvrsto verujemo da je veoma važno da srpski narod vidi da delimo zajedničku budućnost, u porodici EU i zato je moramo zajedno oblikovati, izjavila je u intervjuu za današnju "Politiku" predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu i poručila da Atina neće menjati svoj stav o nezavisnosti Kosova.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet, Politika

Ona je ocenila da je "integracija regiona zapadnog Balkana u Evropsku uniju obostrano korisna investicija strateške prirode" i za zemlje članice EU i i za zapadnobalkanske partnere.

"To je stav koji Grčka decenijama dosledno zastupa i promoviše. Evropska unija nije potpuna bez zapadnog Balkana", poručila je predsednica Grčke koja danas stiže u trodnevnu zvaničnu posetu Srbiji.

Ona je nglasila i da stav Grčke, kao "jedne jedne od retkih članica EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ostaje isti".

"Istovremeno, Grčka, pored svog dobro poznatog stava o statusu Kosova i verna svojoj politici na zapadnom Balkanu, sledi pragmatičan i konstruktivan pristup u odnosu na Kosovo, koji ima za cilj jačanje stabilnosti i sigurnosti, kao i sveukupni pomak ka EU integracijama celog regiona, što i jeste naš strateški cilj", istakla je  predsednica Grčke.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar