Mihajlović: Opozicija izmišlja razloge da na izbore ne izađe

|   Info
Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović je odbacila kritike da je kasno usledio poziv misiji OEBS da prati predstojeće izbore u Srbiji.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Lideri opozicije više ne traže poboljšanje izbornih uslova kako bi na njih izašli, već samo izmišljaju razloge da na izbore ne izađu, ocenila je danas članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović i odbacila kritike da je kasno usledio poziv misiji OEBS da prati predstojeće izbore u Srbiji.

Reagujući na izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Vuka Jeremića da je poziv misiji OEBS da prate izborni proces u Srbiji usledio kasno, Zorana Mihajlović kaže da je i to jedan od dokaza da se opozicija u stvari plaši izbora.

"Prvo su nas kritikovali kako Vlada Srbije neće da pozove misiju OEBS i to im je bio jedan od izgovora. A kada je Vlada Srbije šest meseci pre redovnih izbora pozvala OEBS, onda smo to, kako smatra Jeremić, uradili kasno. I sad baš zbog toga neće na izbore", rekla je Zorana Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona poručuje i da o "kašnjenju pričaju oni čiji je voz odavno otišao, samo što to još ne vide".

Zorana Mihajlović je podsetila i na to da je 2012. godine ograničena misija OEBS koja je pratila predsedničke i parlamentarne izbore koji su održani u maju, u Srbiji počela rad 4. aprila.

"Pa kako, kad su Jeremić, Tadić i ostali opozicionari bili na vlasti, nije bilo kasno da misija OEBS dođe u Srbiju mesec dana pre izbora, ali sada je kasno kada Vlada Srbije pozove misiju OEBS šest meseci pre izbora", pita Zorana Mihajlović.