Vesić: Nema većih komunalnih problema u gradu

|   Info
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je tokom noći nastavljeno čišćenje gradskih ulica i posipanje soli po kolovozima i trotoarima, kao i da nema većih komunalnih problema u gradu.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, RTS, Beoinfo

On je za RTS rekao da je tokom noći utrošeno oko 400 tona soli i 150 tona kamenog agregata, a upotrebljeno je i oko 4.000 litara kalcijum-hlorida, tečnosti koja se koristi na ekstremno niskim temperaturama, preneo je Beoinfo.

"Ta tečnost se može upotrebljavati na temperaturama do minus 20 stepeni, a sve se to naravno radi kako bi bilo sprečeno formiranje leda na kolovozima i drugim javnim površinama", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, podaci sa stanice za merenje u Karađorđevom parku kažu da je od početka godine u Beogradu palo 70 centimetara snega, dok je tokom čitave prošle godine u našem gradu palo 26 centimetara.

On je naveo da će kvar sa grejanjem koji je prijavljen u Paunovoj ulici biti otklonjen u ranim jutarnjim časovima, dok je sinoć normalizovano grejanje jednog dela Banjice, koje se greje na gas.
 
Gradske toplane rade u punom kapacitetu i nema većih problema u komunalnom sistemu, istakao je Vesić.