Krajinović bez titule u Stokholmu

|   Sport
Krajinoviću je to bio treći poraz u finalima ATP turnira, a prethodno je 2017. izgubio od Amerikanca Džeka Soka na mastersu u Parizu i ove godine od Italijana Matea Beretinija u Budimpešti. Danas je u finalu turnira u Stokholmu pružio snažan otpor favorizovanom Kanađaninu, ali nije mogao da napravi iznenađenje.
Foto: Fonet

 

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da osvoji prvu titulu u karijeri, pošto je danas u finalu turnira u Stokholmu izgubio od Kanađanina Denisa Šapovalova u dva seta, sa 6:4, 6:4.

Krajinoviću je to bio treći poraz u finalima ATP turnira, a prethodno je 2017. izgubio od Amerikanca Džeka Soka na mastersu u Parizu i ove godine od Italijana Matea Beretinija u Budimpešti. Danas je pružio snažan otpor favorizovanom Kanađaninu, ali nije mogao da napravi iznenađenje.

U prvom setu Šapovalov je imao brejk šanse u četiri od pet Krajinovićevih servis gemova, a iskoristio je jednu i to mu je bilo dovoljno za vođstvo, jer srpski teniser nije imao nijednu priliku da protivniku oduzme servis.

Priliku da zakomplikuje finale Krajinović je imao u četvrtom gemu drugog seta, kada je propustio jednu brejk šansu u meču. Nakon toga Šapovalov u petom gemu nije realizovao nijednu od tri prilike za brejk, ali je to uradio u devetom gemu i zasluženo je osvojio trofej.