SP: Ervin bez medalje, Milica i Strahinja u finalu

|   Sport
Srbija će u subotu imati novu šansu za prve medalje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, ali i olimpijske vize.
Foto: kajaksrbija.rs

U poslepodnevnom programu 3. dana Svetskog prvenstva srpski reprezentativci veslali su jedno finale i tri polufinala. Ervin Holpert zauzeo je šesto mesto u finalu jednoseda na 500 metara, pošto je stazu izveslao za 1 minut i 37.00 sekundi. Zlato je pripalo Nemcu Tomu Libšeru (1:35.04), srebro je osvojio Mikita Borikau iz Belorusije (1:35.19), dok se bronzanom medaljom okitio Maksim Spesivcev iz Rusije (1:35.49).

Milica Starović mesto u finalu izborila je pošto je u svojoj trci zauzela treće mesto izveslavši najkraću deonicu za 39.83 sekunde. U borbi za medalje, Starovićeva će se naći u subotu od 11 sati i 33 minuta.

Srbija će imati predstavnika i u finalu jednoseda na 200 metara u muškoj konkurenciji. Mesto u borbi za medalje izborio je Strahinja Stefanović koji je ubedljivo trijumfovao u svojoj polufinalnoj trci koju je izveslao za 34.33 sekunde. 
Finale K1-200 u muškoj konkurenciji veslaće se u subotu od 11 sati i 41 minut. U muškoj konkurenciji, kao i u konkurenciji dama, na Svetskom prvenstvu prvih pet u finalu izboriće olimpijsku kvotu.