Pripremna nastava za osnovce uspešno završena

|   Info
Kancelarija za mlade gradske opštine Palilula u saradnji sa gimnazijom Svetozar Marković, realizovala je projekat “Pripremna nastava za osnovce 2019”. Više od 15 učenika srednje škole Svetozar Marković u Nišu, uspešno su završili besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita iz srpskog jezika i matematike, za polaznike osmog razreda iz sedam osnovnih škola sa teritorije opštine.

Besplatnu pripremnu nastavu iz matematike i srpskog jezika, za učenike osnovnih škola sa teritorije gradske opštine Palilula, iz socijalno ugroženih porodica, održalo je oko 15 učenika iz škole Svetozar Marković iz Niša.Oni kažu da su se odlično snašli u ulozi vršnjačkih edukatora i zadovoljni su kako su preneli svoje znanje.
-Ja sam predavala srpski jezik. Zadovoljna sam, mislim da su naučili neke osnovne stvari i da će dobro proći na prijemnom ispitu.
-Učenica koja je predavala matematiku kaže da je bilo raznih nivoa znanja i nada se da su prepreke koje su osnovci imali prevazišli.
Cilj ovakvog humanitarnog projekta je da pomognemo svim ljudima sa teritorije gradske opštine Palilula, kaže predsednik opštine Aleksandar Ždrale i dodaje da se nada da će se ovakva akcija proširiti na ceo grad i da će ih biti više.
-Težili smo i ove godine da pomognemo učenicima da lakše savladaju gradivo i da razbiju psihičku barijeru, jer se dosta njih plaše ocenjivanja i testiranja, i nadamo se da su edukatori u tome uspeli.
Direktor škole Svetozar Marković, Marjan Mišić kaže da je izuzetno ponosan na svoje đake, jer su na ovaj način pokazali da su oni odlično pripremljeni za sve ono što ih čeka u životu, ne samo svojim znanjem već i svojom spremnošću da pomognu zajednici u kojoj žive.
-To su bili učenici jezički, specijalnih odeljenja za matematiku i fizku i bilingvalnih odeljenja. Oko 15 učenika je učestvovalo na projektu i ono što je najvažnije, učenici su jako zadovoljni kako su se snašli u ulozi vršnjačkih edukatora.
Za uspešno realizovan projekat, predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale je vršnjačkim edukatorima uručio zavhvalnice.