Predsednik Vučić otvorio aerodorm kod Kruševca

|   Info
Predsednik Srbije, Aleksnadar Vučić, otvorio je aerodorm Rosulje kod Kruševca. Objekat je za sada namenjen sprotskoj avijaciji, ali je najavljeno da će u narednim godinama biti osposobljen za putnički saobraćaj.
Foto: televizija Kopernikus

 

Lokacija na Rosuljama odabrana je zbog položaja i klimatskih uslova idealnih za aerodrom. Na otvaranje je došao veliki broj građana Kurševca i okoline. Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je pre samo par godina malo ko verovao da će na ovom mestu sletati avionim, da će biti izgrađena pista i hangar.

U ovaj objekat investirano je 478 miliona dinara. Predsednik je istakao da je učinjen veliki korak u razvoju aerodroma Rosulje, ali da je to tek početak.

Nakon svečanog otvaranja na Rosulje su sleteli avioni. Čast da se prvi prizemi na pistu dugu 820, široku 23 metra imao je Goran Bošković, pilot, instruktor letenja iz Aero kluba Trstenik. Po njegovim rečima ovakvi aerodromi su od izuzetnog značaja.

U svečanom letačkom programu učestvovali su piloti aero klubova iz Trstenika i Beograda ali i pripadnici Vojske Srbije. Najviše pažnje svakako je privukao prelet borbenih aviona Mig 29.

U novi hangar na Rosuljama već su se uselile jedrilice kruševačkog Aero kluba “Mihajlo Živić”, koji je osnovan još daleke 1925. godine, kao jedan od prvih na Balkanu. Njegovi članovi dobili su izuzetne uslove za rad, a grad Kruševac još jednu veliku šansu.