Od četvrtka do nedelje u Smederevu medjunarodni rukometni turnir

|   Info
105 ekipa iz 15 zemalja, sa tri kontinenta na ,,Trofeju Smedereva,,

 

U Smederevu se od četvrtka do nedelje održava tradicionalni Trofej Smedereva u rukometu, na kojem učestvuju mladi  igrači iz 105 klubova iz 15 zemalja Evrope, Afrike I Azije.

Na  turniru će učestvovati  igrači iz 13 evropskih zemlaja, svih zemlaja regiona – Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije,Bosne I Hercegovine, Francuske , koja dolazi sa dva tima I mladim selekcijama čuvenbog Pari Sen Žermena, ali I gostima izi Rusije, Estonije, Bugarske I drugih srednjeevrpskih I istočnoevropskih  zemalja. Poseban kuriozitet ove godine je dolazak  predstavnika afričkog kontinenta, Tunisa I dolazak gostiju iz daleke Azije, selekcije Nepala.

 

Na press konferenciji govorili su sledeći učesnici:

  1. Sendi Jonović, Vrhnika, Slovenija
  2. Natalija Stergova, Krasnodar, Rusija
  3. Milena Ivanova, Sofija, Bugarska
  4. Henkela Meganem, Tunis
  5. Patrik Franković,ŽRK Buje, Hrvatska
  6. Nedica  Radić, Izola ,Hrvatska
  7. Bastijen Elgouzi, Pari Sen Žermen,  Francuska
  8. Saša Branežac, član gradskog veća Smederevo
  9. Nenad Martić, RK Smederevo, organizator turnira
 
Utakmic će se igrati u veliikoj gradskoj dvorani Smederevo, u OŠ Dimitrije Davidović, gde inače nastupa i prvi tim RK Smederevo, u sali OŠ Dr Jovan Cvijić, u školi Djura Jakšić u susednom Kovinu i na nedavno  otvorenom trerenu za male sportove, na otvorenom, na prostoru Veslačkog kluba pored Dunava. Svečano otvaranje je u petak u 2’0 sati  na gradskom trgu, a za četvrtak je predvidjena velika žurka , takozvani ,,pena party,, na kojoj će se čuti smeh i radost mladosti iiz 15 zemalja, sa tri kontinenta i na 12  jezika.