Obilazak grobova najznačajnijih velikana sahranjenih na Starom groblju u Nišu

|   Život
U subotu 26. novembra 2022. godine sa početkom u 11 časova nekoliko niških udruženja organizuju studentski obilazak grobova najznačajnijih velikana sahranjenih na Starom groblju u Nišu, uz stručno vođenje i simultano predavanje Miroslava Veličkovića pod naslovom "Staro groblje - zaboravljeni koreni".
Foto promo

 

Organizatori su niška udruženja: Klub istoričara i studenata istorije "11. januar" pri Departmanu za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Naučno-istraživačko društvo studenata geografije "Radenko Lazarević" pri Departmanu za geografiju PMF-a Univerziteta u Nišu i Udruženje stvaralaca Niša "Car Konstantin".

“Na ovaj način, naša udruženja žele da doprinesu podizanju svesti mladih i visokoobrazovanih generacija sugrađana o neprocenjivom, ali, nažalost, zaboravljenom i zanemarenom kulturno-istorijskom nasleđu ovog lokaliteta, sve sa ciljem njegove afirmacije u javnosti, zaštite i očuvanja kao najrelevantnijeg i najpostojanijeg svedočanstva našeg identitetskog nasleđa u protekla dva stoleća” poručili su organizatori obilaska.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar