Nišlija prvak Srbije u plivanju

|   Sport
Takmičari iz Niša iskoristili su na najbolji način prednost domaćeg bazena na prvenstvu Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji.
Foto: Plivački klub Sveti Nikola/Dimitrije Didić

 

Među najuspešnijima bili su plivači iz kluba Sveti Nikola, a posebno se istakao Stanković Strahinja. Ovaj Nišlija je osvojio zlato u disciplini 50 metara delfin stilom i to sa vremenom 24.71, što je njegov lični rekord.

Nikolić Mina osvojila je bronzanu medalju u apsolutnoj konkurenciji u disciplini 200m mešovito sa vremenom 2:27.23 i time popravila svoj lični rekord za više od dve sekunde. U poslednjoj disciplini takmičenja Plivački klub Sveti Nikola ostvario je veliki uspeh sa osvojenom bronzanom medaljom u štafetnoj trci 4x50 metara slobodnim stilom. Deo bronzanog tima bili su Tadija Ćirić, Ilija Kocić, Nikola Đorđević i Strahinja Stanković.

Sa tri medalje na državnom prvenstvu, iz Plivačkog kluba Sveti Nikola poručuju da su na najbolji način završili sezonu koja je ove godine kasnila zbog pandemije, uz obećanje da će već od septembra nastaviti sa treninzima kako bi i u budućnosti na najbolji način predstavili svoj grad na domaćim i državu na međunarodnim takmičenjima.