Nina i Natalija na renkingu karijere

|   Sport
Zahvaljujući nastupu u polufinalu turnira u Nančangu Stojanovićeva se pridružila teniserkama koje se nalaze nadomak ulaska među 100 najboljih.
Foto: TSS

Najbolje rangirana srpska teniserka Ivana Jorović zadržala je 90. mesto na WTA listi, dok je Nina Stojanović napredovala za 24 pozicije i sada je 110. na svetu.
Stojanović je skočila zbog najvećeg uspeha i polufinala turnira u Nančangu i nalazi se na najboljem plasmanu u karijeri.
Srpski broj tri posle dugo vremena je sada Aleksandra Krunić - 123. teniserka na planeti, posle pada od jednog mesta, dok je Olga Danilović preskočila jednu poziciju i sada je 187. Natalija Kostić je na novom renkingu karijere. 25- godišnja Nišlijka je spreskočila šest pozicija i zauzelea 209. mesto u poretku najboljih. Jovana Jakšić 221.
Među Top10 nije bilo promena, Ešli Barti na samom vrhu ima malu prednost u odnosu na Karolinu Pliškovu i Elinu Svitolinu, četvrta je Naomi Osaka, a peta Bjanka Andresku. Do desetog mesta slede Simona Halep, Petra Kvitova, Kiki Bertens, Serena Vilijams i Belinda Benčić.