Naisa ostala u igri za četvrtfinale Evrokupa

|   Sport
Rukometašice Naise nisu uspele da iskoriste prednost domaćeg terena u prvom meču osmine finala Evrokupa. Niški tim izgubio je od ekipe H71 sa Farskih Ostrva rezultatom 38-39.
Foto: televizija Kopernikus

 

Meč u hali Čair obeležila je veoma slaba igra našeg predstavnka u prvom poluvremenu. Veliki broj tehničkih grešaka, uz veoma slabo izadnje u odbrani doveli su do rezultatskog minusa koji je pred odlazak na odmor dostigao šest razlike. Nišli tim je na poluvremenu smanjio na minus četriti, ali je odgovor izostao. Tim sa Farkih Ostva je nastavio da kontroliše igru, koristi greške domaćima, pa je na krilima veoma raspoložene Marije Vejhe ponovo dostigao plus šest i to u nekoliko navrata. Pokušavao je tim trenera Živojina Maksića da stabilizuje svoje redove, često menjao postavku odbrane, ali je gostujući tim uspešno odgovarao na svaku seriju domaćina. Ipak, rukomatašice Naise su u poslednjih pet minuta uložile poslednje atome snage, publika je to prepoznala, a kao razultat stigla je serija od 5-2 za 35-37 u 56. minutu meča.

Nišlijke su dodatno mobilisale svoje redove, u jednom od ključnih napada protivnika uspele su da sačuvaju svoju mrežu, a potom su iskoristile svoj napad i prišle na svega gol zaostatka. Naisa je imala i napad za izjednačenje, dobro su domaće rukometašice izgradile akciju, ali je Sanja Stamenković pogodila prečku.

Na kraju je ostala minimalna razlika u korist ekipe H37, a niški tim je pokazao da boljom igrom u odbrani moze da se nada pozitivnom ishodu u revanšu.

Naisa je u svojim redovima imala veoma raspoložene Jovanu Veljković i Sanju Stamenković koje su postigle po 12 golova, međutim ostaje žal za boljom podrškom ostalih igračica i slabim prvim delom utakmice.

Ekipa sa Farskih Ostrva se u potpunosti oslonila na individualni kvalitet reprezentativke Marije Vejhe koja je na kraju upisala čak 14 golova.

Naisa ima aktivan rezultat, a da li će jedini preostali niški predstavnik na međunarodnoj sceni nastaviti svoju evropsku odiseju videćemo posle revanša koji je na programu naredne subote od 14 časova u Toršavnu.