Rukometašice Srbije spremne za meč sa Crnogorkama, ulog je put na Olimpijadu

|   Sport
Utakmica za peto mesto Svetskog prvenstva između Srbije i Crne Gore igraće se u petak.
Foto: Rukometni savez Srbije

 

Posle još jedne dobre utakmice u ženskoj rukometnoj reprezentaciji su zadovoljni remijem koji je doneo i priliku da se naš nacionalni tim bori za peto mesto na Svetskom prvenstvu i direktan put na Olimpijske igre.

Odlučujući gol za remi sa Danskom postigla je Kristina Liščević, koja je i pored toga bila samokritična.

"Svaki meč je bio jako bitan. Napravila sam mnogo grešaka u bitnim momentima. Da nisam dala gol, mislim da bi mi bio najveći promašaj života. Znam Sandru i uvek mi ide u moju omiljenu stranu. Želela sam malo da šaram i uspela. Ovo je sve zahvaljujući i Jovani i Žiletu, koje su odradile fantastičan posao i otvorilo se 7 na 6. Jedva stojim na nogama, pete me bole. Čekamo Norvešku", kaže Liščević.

Pivotmen Srbije Dragana Cvijić veruje da je za dobar rezultat u poslednjoj utakmici najzaslužnija bila odbrana.

"Izuzetno teška utakmica. Mnogo nam je pomogla Katarina Tomaševic, za mene je ona igrač utakmice, zaista. Nama je na kraju bod značio, njima nije. Norveška sada ako dobije, mi smo sigurno peti ili šesti. Mene pre prvenstva kada su pitali - ja sam rekla da bih najviše volela da igram za 5. mesto. Velika stvar je napravljena. Mislim da su ove devojke zaslužile da igraju za peto mesto. Mislim da su ljudi malo zaboravili da rukomet postoji u Srbiji, ali mi ne damo da se to zaboravi", rekla je Cvijićeva.

Čuvar mreže Srbije Katarina Tomašević sa čak 19 odbrana pravi je heroj u utakmici sa Danskom.

"Pre svega bih čestitala devojkama na borbi. Očekivala sam ovo što smo i uradile. Još malo sreće da Norveška dobije i našoj sreći neće biti kraja. Da odbrana nije bila tako dobro, ne bih ni ja bila na nivou. Svaka čast svima. Nikada nismo bili na Olimpijskim igrama, tako da ce ovo biti veliki uspeh za ovu generaciju", ocenila je Tomaševićeva.

Utakmica za peto mesto Svetskog prvenstva između Srbije i Crne Gore igraće se u petak.

 

 

Foto: Rukometni savez Srbije