Milojević: Želim bolju sezonu od prethodne! (video)

|   Sport
"Želim bolju sezonu od prethodne. Da vidimo lep fudbal, da bude što više navijača na tribinama i da svi uživaju u takmičenju", poručio je šef stručnog štaba crveno-belih. On se osvrnuo i na predstojeću utakmicu sa Javorom na startu Superlige, ali i na izmene u sistemu takmičenja u domaćem fudbalskom prvenstvu.
Foto: FK Crvena zvezda

 

Crvena zvezda novu sezonu u domaćem fudbalu počinje utakmicom sa ekipom Javora, u kojoj je sadašnji šef stručnog štaba Vladan Milojević i počeo karijeru. Zvezdin trener je pred novi start u Superligi jasno poručio da želi još uspešniju sezonu od prošlogodišnje.

"Želim bolju sezonu od prethodne. Da vidimo lep fudbal, da bude što više navijača na tribinama i da svi uživaju u takmičenju. Nismo imali mnogo vremena za odmor i već smo ušli u takmičarske duele, pre većine superligaša. Svi, a najviše igrači, se raduju početku prvenstva. Dolazi nam ekipa koja je ostavilia dobar trag u Superligi u prethodnom periodu, uprkos činjenici da se prošle sezone takmičila u Prvoj ligi. Gospodin Lazović radi se dosta ljubavi svoj posao i Javor je uvek bio tvrd orah. Očekuje nas teška i ozbiljna utakmica i tako ćemo se i ponašati. Spremićemo se maksimalno i sa željom da krenemo na najbolji način", rekao je strateg Crvene zvezde.

Pored dve sjajne sezone, Vladan Milojević ne želi da pravi paralele sa dosadašnjim dostignućima na klupi.

"Ne možemo da poredimo prošlu i ovu sezonu. Fudbal je živa igra, dolazi do promena igračkog kadra i sistema, svaka sezona je drugačija. Imali smo sjajnu sezonu iza nas. Zaboravljamo uičinjeno i spremamo se za izazove ispred nas. Na fizičkom i taktičkom planu nismo na nivou koji želimo. Prosto je nemoguće jer nije isto igrati prijateljske i zvanične utakmice. U proverama nemate pritisak rezultata koji dolazi sa početkom kvalifikacija i prvenstva i potrebno je vreme da bi se sve sleglo. Voleo bih da sve što pre dođe na određeni nivo, ali nisam nezadovoljan trenutnim tokom stvari", kaže Milojević.

Šef stručnog štaba crveno-belih prokomentarisao je to što se, za razliku od prethodnih sezona, u takmičenju pred nama bodovi se neće deliti posle 30. kola. 

"Treneru bilo kog drugog kluba odgovarao je prethodni sistem, ali ako ste trener lidera, oduzimanje bodova je loše. Sviđa mi se što ostaje plej-of i 37 utakmica. Smatram da je 30 utakmica malo. Sa druge strane, zbog kalendara nemoguće je imati još neko takmičenje, a mladim igračima su potrebni mečevi. Da vidimo kako će da bude ove sezone pa da onda pričamo da li je to to. Svakako da stojim iza toga da je lider bio najveći gubitnik u prethodnom sistemu", izjavio je Vladan Milojević.

Utakmica Zvezde i Javora igra se u subotu od 20 sati. Crveno-beli su domaćini.