Međunarodni dan anestezije i reanimacije

|   Info
U svetu se danas obeležava Međunarodni dan anestezije i reanimacije, i to u trenutku kada je pandemija korona virusa pokazala sav značaj lekara za anesteziju i reanimaciju u lečenju životno ugroženih pacijenata, saopštio je vojvođanski sekretarijat za zdravstvo.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

"Više od godinu i po dana koliko se suočavamo s pandemijom kovid-19, lekari iz službi za anesteziju i reanimatologiju bez sumnje zauzimaju jednu od najvažnijih uloga u lečenju ove virusne infekcije. Pandemija korona virusom je predstavljala novi izazov za anesteziologe i najbolje objasnila njihovu ključnu ulogu u lečenju i zbrinjavanju kritično, životno ugroženih pacijenata", navodi se u saopštenju.

Uz neizmernu zahvalnost za sve što su do sada uradili, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković istakao je da su njihov profesionalizam, požrtvovanje, neumoran rad i humanost spasili na hiljade života.

On je takođe podsetio da borba sa ovim opakim virusom, koja još uvek traje, zahteva od svih razumevanje, strpljenje i solidarnost, dodaje se u saopštenju.