Konkurs za razvoj IT društva

|   Infotehno
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputilo je javni poziv nevladinim organizacijama da podnesu predloge programa od javnog interesa u oblasti razvoja informacionog društva za dodelu sredstava opredeljenih iz budžeta Srbije za 2022. godinu.
Foto: Pixabay

 

Izvor: FoNet

Programi treba da doprinesu postizanju opštih ciljeva u oblasti razvoja informacionog društva na teritoriji Srbije, dodaje se u saopštenju.

Predmet konkursa je dodela sredstava za programe u oblasti razvoja informacionog društva, odnosno realizacija programa u okviru organizovanja regionalnih konferencija na temu razmene iskustava u oblasti podizanja nivoa digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija.

Konkurs se odnosi i na realizaciju programa koji za cilj imaju podizanje nivoa pismenosti i digitalnih kompetencija žena iz ruralnih oblasti, kao i razvoj talenata u oblastima računarstva, informatike, matematike i fizike.

Trajanje predloženih programa je do šest meseci, počev od dana zaključenja ugovora.

Maksimalni iznos koji može biti odobren po predlogu programa je milion dinara, a rok za podnođenje programa je 19. januar, navodi se u saopštenju.