Kampanja ,,Amber alert,, fondacije ,,Tijana Jurić,, posle otmice  dečaka  dobija na brzini I aktulenosti

|   Život
Veoma je važno brzo pronalaženje dece, jer već posle tri i po sata može biti kasno


 

Prošlog  vikenda u smederevskom Centru za kulturu, u organizaciji Policijske uprave Smederevo, održana je vrlo sadržajna I korisna  tribina o bezbednsoti dece I posebno o bezbedbnosti na internetu. Predavači su bili eminentni književnik I novinar Vlada Arsić I predsednik fondacije ,,Tijana Jurić,  -Igor Jurić.

  • Mi smo u poslednjih  mesec dana obišli više od 20 škola u celoj Srbiji, gde nas je slušalo više od 1550 dece I na to smo posebno ponosni. – rekao je Vlada Arsić – Sa druge strane, nismo do kraja zadovoljni  odgovorom I insteresovanjem  roditelja, koji bi morali aktivnije da se ukljluče u rad sa  državnim organima , nastavnicima I predstavnicima naše fondacije. – rekao je Arsić.
  • Posebno je važan stalni rad sa decom I roditeljima – dodao je Igor Jurić – Evo posle nekoliko  slučajeva otmice dece, odnosno nestanka mladih, koji su se na sreću povolkjno okončali, svedoci smo da naša kampanja ,,Amber alert,, za uvodjenje  programa hitno I sistematskog  uzbunjivanja javnosti kada neko dete nestane, sada  dobija na smislu I aktuelnosti. Znate, važno je da dete bude pronadjeno najkasnije tri  I po sata nakon nestanka. Sve posle tog vremena podiže  smrtnost nestale dece na čak 75 odsto. I moja Tijana je prema zvaničnim podacima iz istrage bila živa tri sata I 20 minuta posle otmice. Zato moramo da uspostavimo taj način obaveštavanja I uzbunjivanja šire javnosti, u projektu u kojem radimo zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. – rekao je Igor Jurić.