Ipak ćemo gledati i košarku: Prvenstvo Nemačke nastavlja se za vikend

|   Sport
Zbog prinudne pauze usled pandemije virusa korona, takmičenje će biti organizovano u izmenjenom obliku i to tako što će ekipe nastupiti na završnom turniru, koji se igra u Minhenu od 6. do 28. juna. Plan je da se deset timova podeli u dve grupe, gde će po četiri najbolja tima iz svake od njih ići u doigravanje. Pravilinik predviđa da se od četvrtfinalne faze do finala pobednici dobiju tako što će se ići na dve pobede u svakom duelu.

 

Jedna od retkih košarkaških liga u Evropi koja nije prekinuta je ona u Nemačkoj. Kako su saopštili organizatori takmičenja, košarkaško prvenstvo Nemačke nastavlja se ovog vikenda.

Zbog prinudne pauze usled pandemije virusa korona, takmičenje će biti organizovano u izmenjenom obliku i to tako što će ekipe nastupiti na završnom turniru, koji se igra u Minhenu od 6. do 28. juna.

Plan je da se deset timova podeli u dve grupe, gde će po četiri najbolja tima iz svake od njih ići u doigravanje. Pravilinik predviđa da se od četvrtfinalne faze do finala pobednici dobiju tako što će se ići na dve pobede u svakom duelu. Ukupno će biti odigrano 35 utakmica.

Ranije su gotovo sva košarkaška prvenstva u Evropi, uključujuči tu i Evroligu i Evrokup donela odluku da se sezona ne nastavi.