Vučić: Vratili smo kosovsko pitanje na velika vrata, ali ne treba biti veliki optimista

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas "da po pitanju Kosova ne treba biti veliki optimista i misliti da su tu izgledi Srbije veliki".
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, TV Prva

"Vratili smo kosovsko pitanje na velika vrata, ali nemojte da budete optimista i da mislite da su tu naši izgledi veliki", rekao je Vučić gostujući na televiziji Prva.

On je rekao da Srbiji niko nije ponudio razgraničenje sa Kosovom, jer je za mnoge to pitanje završeno i Kosovo je nazavisno i nezavisno od Srbije.

Vučić je istakao da je kao pretnju razumeo izjavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija o tome da je prisustvo Srbije na severu Kosova za Prištinu najveći problem i dodao da vidi da Kosovo danas pravi greške kakve je Srbija pravila u vreme komunizma.

On je naglasio da je "Srbija nekada imala lojalne Albance i da nije videla veliku većinu nezadovoljnih, a da sada to radi Kosovo, sarađujući sa Srbima poput Rade Trajković, koja predstavlja dva odsto Srba na Kosovu, dok odbija da sarađuje sa većinskim predstavnicima Srba".

Govoreći o aferi trovanja glasačkim materijalom iz Srbije, Vučić je rekao da je to sve bila "budalaština i izmišljotina koja pokazuje nivo nervoze", a da su infekcije bile broj glasova koje je osvojila Srpska lista i da li da se u vlast uključi stranka koju predvodi doskorašnji ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli.